Casa Teixidó de Malmercat

 

És una casa de poble construïda l’any 1927.
L’any 1955 en Pere Colom de casa Roi compra la casa a Ramona Pilar Roqué de casa Teixidó. Actualment al mateix edifici hi ha construïts tres allotjaments rurals.

La Fusteria - Era la part de la casa on s'hi tenien les aïnes per arreglar els estris de treball com forques, rascletes, ferrades, andàs, arguens, cartres...

Lo Forn - Era la part de la casa on s'hi feia el pa i la coca i on per, la festa major, s'hi feia la cambra (lloc on tothom podia anar a beure vi del bot i a menjar coca i redorts).

Lo Colomé - A quasi bé totes les cases pallareses tenien al caps de casa (golfes) unes finestres amb forats rodons on podien entrar a apollerar-se i a criar els coloms.

 

TARIFES

  • Allotjament rural de 4 places... 80 € / dia
  • Allotjament rural de 6 places... 120 € / dia
  • Mascotes...5€ / dia
  • Plaça extra... 10 € / dia
  • Estada mínima dos nits
  • Una nit, consultar preu

 

GALERIA D'IMATGES
(també podeu clicar a sobre de les imatges de la dreta)

 
 
 
   
 

L’entorn de casa Teixidó

 
Malmercat, poble de carena a 960 m. d’altitud, forma part del municipi de Soriguera, comarca del Pallars Sobirà, Pirineu de Lleida, ben orientat i assolellat és un poble tranquil i acollidor on s’hi conreen quasi tot tipus de llegums, hortalisses i arbres fruiters: pomes, peres de cardós, nous, ametlles, cerves, cireres...
L’església parroquial de Sant Andreu és d’origen romànic. Al Castell hi ha la Capella, sense culte, dedicada a Sta. Eulàlia.

A dos Km. trobem la borda Agalius on podreu fer excursions a cavall. A quatre Km. la borda de Roi on per una estona podreu fer de pagès: donar menjar a les vaques i vedells i ajudar a les feines de l’hort i del camp.

S’han recuperat antics camins de ferradura que fan cap als pobles dels voltants: Tornafort, Puigforniu, Saverneda, Sort, ermita d’ Arboló, Arcalís, Baro, Gerri de la Sal...

Topants topogràfics curiosos: la Cova del Moro, la Cova de la Ossa, lo forat del Drac. Boscos de pins on si fan rovellons, moixernons, fredolics, llenegues...

Podreu gaudir d’esports d’aventura al Riu Noguera Pallaresa, de les pistes d’esquí de Port-Ainé a 25 Km. De les d’Espot a 40 Km. Baquèira Beret a 50 Km., del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i del Parc Natural de l’Alt Pirineu.
 

 

 
 
Casa Teixidó - Malmercat (Pallars Sobirà)